Ga naar hoofdinhoud

Mijn ex gaat altijd naar de McDonalds met de kinderen.

Kookt jouw ex ook nooit gezond en kijken ze de hele dag tv als ze bij hun vader zijn? Mogen de kinderen bij hun moeder altijd laat naar bed? En heeft vader eigenlijk nooit tijd voor de kinderen als ze bij hem zijn?

Dit zijn verhalen die ik vaak hoor van ouders in scheiding. Deze verhalen kunnen leiden tot ellenlange discussies en conflict.

Allereerst:

1. Is het waar? Het is zelden zo dat iemand altijd of nooit iets doet, het is een overdrijving. Met deze extreme woorden roep je een extreme reactie op bij de ander. Dus probeer deze woorden te vermijden. Een alternatief voor deze woorden zouden soms en af en toe kunnen zijn. Die klinken een stuk vriendelijker.
2. Je bent/was er niet bij, dus je weet niet of het waar is.
3. Loslaten, je hebt geen zeggenschap over hoe de ander opvoedt of over wat er bij de andere ouder thuis gebeurd (mits er sprake is van mishandeling, misbruik en/of een drugsverslaving).

Voor gescheiden ouders kan opvoeden na de scheiding een enorme uitdaging zijn. Vaak zijn ze het niet eens met de manier van opvoeden van de andere ouder. Ook omdat ze beiden een andere stijl van opvoeden hanteren.

Als ouders zich bewust worden van de overeenkomsten en verschillen, kunnen ze gaan inzien dat de opvoedstijl van de andere ouder positieve intenties heeft en goede eigenschappen.

Hoe beter de relatie met de andere ouder, hoe beter ook de relatie is met je kind.

Lijkt het jou nou ook zo heerlijk als je de kinderen met een gerust hart zou kunnen overdragen aan hun vader of moeder? Dat jullie begrip zouden hebben voor elkaars opvoed ideeën en samen goed zouden kunnen overleggen?

Schrijf je vandaag nog in voor de training: ouderschap na scheiding. Dé training die ervoor zorgt dat jullie kinderen een onbezorgde jeugd zullen hebben ondanks de scheiding. Wil je ondersteuning op een ander vlak, kijk op mijn website www.mendidebruijn.nl en meld je aan voor één van mijn coachprogramma’s.

 

(Photo by Sepet on Unsplash)

Back To Top
Wil je je nieuwe partner succesvol introduceren aan je kinderen?

Download hier mijn stappenplan

    Voor- en achternaam*

    E-mail*