Ga naar hoofdinhoud

Ben je ook zo Corona moe?

Enkele jaren geleden ben ik gestopt met het volgen van nieuws op tv, de krant ging de deur uit en de nieuws apps van mijn telefoon af. Wat gaf dat een rust! Er waren mensen, zo ook mijn man, die vonden dat ik daarmee mijn kop in het zand stak, dat het niet ok was als ik niet op de hoogte zou zijn van het nieuws. Bla bla bla, I don’t care, in mijn hoofd geen beelden meer van oorlogen en economische ramp scenario’s. Los van het feit dat nieuws veel onwaarheden bevat en gemanipuleerd wordt.

Eerlijk gezegd hoor je toch nog genoeg hoor en het echt belangrijke nieuws komt toch wel tot je. Ook nu was ik dus tot ver in deze Corona crisis helemaal niet zo erg op de hoogte van alle ins en outs en dat zorgde ervoor dat ik mij geen zorgen maakte en er eigenlijk niet zo mee bezig was.

Het feit wil dat ik een man heb die echt al het nieuws bijhoudt en dat betekende, door zijn thuiswerken, dat ik geconfronteerd werd met alle beelden van over de hele wereld tot en met cijfers van besmettingen en dodenaantallen aan toe. Voordat ik het door had zat ik ook mee te kijken en was ik op mijn telefoon op zoek naar het actuele nieuws.

Dit is nog maar het begin!

Twee hele dagen heeft dat geduurd. Nacht twee sliep ik niet en was ik maar aan het piekeren over deze situatie, over onze kinderen, onze ouders, hoe lang zal dit duren, kan ik nog wel over straat nu? Ik heb het van 03:00 uur uiteindelijk 07:00 uur zien worden. Ik heb mijn man wakker gemaakt en hem duidelijk gemaakt dat hij het nieuws mag volgen op zijn eigen telefoon/Ipad of in een kamer waar ik er niet mee geconfronteerd word. Ook hoeft hij zich niet genoodzaakt te voelen om alles met mij te delen. Sterftecijfers en kreten als: “Het gaat wel erg hard nu” of “Dit is nog maar het begin”, lekker voor jezelf houden.

Meteen heeft het effect op mij, ik leef altijd zoveel mogelijk vanuit positiviteit en vertrouwen en op de een of andere manier weet deze onophoudelijke manier van berichtgeving, mij toch uit balans te halen. Het boezemt angst in en de hoge frequentie van nieuwsuitzendingen, herhaaldelijk vertonen van de sterftecijfers, de taal en de krachttermen die gebruikt worden (citaat Rutte: ”samen staan we voor een opgave van enorme omvang”), zorgen voor spanning. Ik kan het woord niet meer horen en ben echt Corona-moe.

Terug in het vertrouwen.

De tv gaat uit, mijn ongelezen stapel boeken gaat gelezen worden en ik stap terug in het vertrouwen. Het vertrouwen dat alles er is en gebeurd met een reden. Ook de uitbraak van dit virus heeft een reden. Velen hebben dit al mooi verwoord en ook ik kreeg gelijk een heldere gedachte toen ik voor het eerst hoorde over het Corona virus en de wereldwijde verspreiding hiervan.

Ik snap dat mensen die besmet zijn, zich heel ziek voelen en of zelfs iemand hebben verloren aan deze vreselijke ziekte, onderstaande niet willen lezen, doe het dan ook niet!

Het eerste wat in mij opkwam was: de aarde heeft dit nodig, de mensen hebben dit nodig. Een pauze, tot stilstand komen uit deze ratrace. Afstand tussen mensen creëren om zo het verlangen naar aanraking en persoonlijk contact te vergroten. De aarde de rust geven die het nodig heeft. Het vliegverkeer werd geminimaliseerd en weer dacht ik alleen maar: de aarde heeft dit zo nodig. Ik voelde blijdschap en emotie, omdat dit de aarde en haar inwoners de kans geeft om op adem te komen. Op straat rijden nauwelijks auto’s. Ik hoor mensen klagen en denk alleen maar: wat een positieve impact zal dit hebben op onze aarde en de kwaliteit van de zuurstof die wij inademen. We zijn allemaal zo druk, dat we niet meer zien wat echt belangrijk is. Nu is de tijd om daarbij stil te staan en onze lessen hieruit te halen.

Wat ga jij veranderen?

Door deze pauze krijgen onze onderdrukte emoties ook de ruimte om er te zijn, laat ze komen en doorvoel deze emoties. Boosheid, verdriet het mag er allemaal zijn. Ze mogen erkend worden en verwerkt. Ze leiden je naar zelfliefde, je mag zijn wie je bent. Dan pas kan je je gevoel volgen en doen waar je blij van wordt. Je keuzes zullen dan afgestemd zijn op jouw innerlijk weten. Weten wat goed voor jou is en dus ook goed is voor jouw omgeving.

We zijn zó toe aan deze verandering. Mijn vraag aan jou is dan ook wat ga jij veranderen?

Pak eens een pen en papier en stel je jezelf de volgende vragen:

  • Welke dingen in mijn leven maken mij blij en geven mij energie?
  • Welke dingen in mijn leven leveren stress op?
  • Wat zou ik doen met mijn leven als fouten maken juist goed is?
  • Wat zou ik doen met mijn leven als geld geen belemmering is?
  • Waar wil ik meer van ervaren? En waar wil ik minder van ervaren?
  • Wat wil ik bijdragen? (alles is met elkaar verbonden, help je 1 iemand dan help je de wereld)

Denk niet te lang na bij het beantwoorden van deze vragen. Het eerste waar je aan denkt ligt dichter bij de waarheid dan een antwoord waar je langer over nadenkt. Grote kans namelijk dat jouw hoofd het antwoord dan geeft in plaats van je hart.

De antwoorden zijn leidraad voor het pad dat jij mag bewandelen, zij geven richting aan leven op zielsniveau. Hoe meer mensen leven in verbinding met hun ziel hoe meer we leven vanuit liefde. Vanuit liefde met elkaar en de aarde omgaan overstijgt alles.

Laten we deze tijd gebruiken om je te verbinden met jezelf en elkaar.

Van een online naar offline verbinding.

Mendi ♥

In deze moeilijke tijd wil ik er ook graag zijn voor ouders die worstelen met hun scheiding. Ik bied daarom mijn begeleiding aan per Skype met 50% korting. Wil je meer weten neem dan contact met mij op en kijk alvast even hier op mijn site wat Skype-coaching inhoudt.

Back To Top
Wil je je nieuwe partner succesvol introduceren aan je kinderen?

Download hier mijn stappenplan

    Voor- en achternaam*

    E-mail*