Ga naar hoofdinhoud

7 Tips om je energie te veranderen, zodat je kind zich veilig kan voelen in deze onzekere tijd.

In deze stressvolle en onzekere tijd, hebben onze kinderen ons nog meer nodig. Probeer je niet te focussen op al het nieuws en alle ellende maar investeer in de verbinding met je kind. Denk niet te ver vooruit maar blijf in het NU.

Nu kan je met de juiste energie (zoals liefde en dankbaarheid) je met hen verbinden. In plaats van met angst, stress en zorgen maken over de toekomst. Kijk je naar wat er nu is.

Positieve energie is nu nog veel belangrijker dan de woorden die je gebruikt. Onze kinderen voelen ons feilloos aan en kopiëren ons gevoel en gedrag. Zij voelen de energie van angst en zorgen maken en dat geeft hen een onveilig gevoel.

Je kunt ze dan natuurlijk gaan troosten met troostende woorden maar als die niet rijmen met jouw energie, dan komen deze woorden niet aan. Probeer je energie te veranderen zodat je kind zich veilig kan voelen en blijf in het NU.

Makkelijker gezegd dan gedaan.

Dat lijkt zo even makkelijk gezegd maar ik ben mij ervan bewust dat dat wel wat werk van je vraagt, naast fulltime mom/dad, kantoor aan huis en jouw nieuwe job, in verband met de scholen die dicht zijn, als docent.

Probeer een aantal van mijn tips en je zult merken dat je meer ontspanning ervaart en dat het gepieker minder wordt. Hierdoor ervaar je weer de ruimte om verbinding te maken met je kinderen en emotioneel beschikbaar te zijn voor hen.

 • Mediteren. Is dit nu helemaal nieuw voor je en heb je nog nooit gemediteerd ga dan naar Happy with yoga en lees het meditatie-voor-beginners-stappenplan en bekijk het filmpje met 7 handige meditatie tips.
 • Begin ’s morgens met wat fijne yoga houdingen. Het hoeft echt niet altijd een les van 45-60 minuten te zijn, alleen al beginnen met een paar keer de Zonnegroet is al zeer heilzaam en activeert de energie in je lichaam. Daarnaast kun je als je yoga lessen thuis wilt doen eens kijken bij Yogatv, al voor €3 per maand kan je bij hun een abonnement afsluiten en heb je toegang tot meer dan 300 yogalessen.
 • Doorvoel de emoties die er zijn. Kies een rustig moment en ga er even voor zitten. Laat angst, onzekerheid, verdriet, irritatie, alles, er zijn. Waar voel je deze emotie in je lijf en hoe voelt het? Is het een drukkend of stekend gevoel, voelt het als een bal in je buik of keel? Blijf er met je aandacht bij en omarm dit gevoel. Het mag er helemaal zijn, stuur er liefde heen. Na 3-10 minuten zal het gevoel, de emotie, afzwakken of zelfs verdwijnen. Herhaal dit.
 • Denk niet vooruit, blijf in het hier en nu, dat maakt alles zoveel kleiner en behapbaarder. Nu is alles namelijk oké. Een kleine oefening hiervoor is om elke keer wanneer je bijvoorbeeld naar het toilet gaat, eerst 3 ademhalingen volledig te volgen. Je adem is altijd in het nu en die heb je altijd bij je.
 • Houdt een dankbaarheidsboekje bij, schrijf hierin elke dag minimaal 5 dingen waar je dankbaar voor bent. De focus ligt hierdoor op wat er allemaal al is en niet op wat er niet is. Je gaat zo de kleine dingen meer waarderen, die je misschien niet eens meer zag of die je niet opvielen. Bijvoorbeeld, de glimlach van je kind, het lekkere kopje koffie ’s morgens, de zon die schijnt, het kan echt alles zijn. Ik heb op mijn tafeltje naast mijn bed een notitie boekje liggen en noteer voordat ik ga slapen 5 tot 10 dingen waar ik dankbaar voor ben die dag. Hoe fijn is het om zo in slaap te vallen.
 • Verken je creatieve kant. Creatief bezig zijn is goed voor je mentale gezondheid. Het vermindert stress en angst en verbetert je stemming. Het denken en piekeren stopt doordat je in een bepaalde flow komt. Samen met je kinderen is ook nog eens extra gezellig!
 • Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Een opgeruimd en schoon huis geeft rust en ruimte in je hoofd en in je leven. Vind je dit nou heel lastig of weet je niet waar je moet beginnen dan kan ik je echt het boek Opgeruimd! van Marie Kondo aanraden. Haar methode, de KonMarie-methode is heel simpel en effectief. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik heel makkelijk afstand kan doen van spullen en er orde kwam in dat wat ik wil bewaren. Elk half jaar doe ik een ronde door het huis, sorteer, berg op en gooi weg. Heerlijk!

Ik hoop dat je met mijn tips aan de slag gaat en ervaart wat het met je doet. Geniet vooral en maak plezier!

Heb jij hulp nodig bij het verwerken van bepaalde emoties, merk je dat alles je een beetje teveel wordt en je niet meer kan ontspannen. Ga dan hier naar mijn contactpagina en vul je gegevens in, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Back To Top
Wil je je nieuwe partner succesvol introduceren aan je kinderen?

Download hier mijn stappenplan

  Voor- en achternaam*

  E-mail*