Ga naar hoofdinhoud

10 Fouten die ouders absoluut niet willen maken bij een scheiding.

DEZE 10 “FOUTEN” WILLEN OUDERS NIET MAKEN BIJ EEN SCHEIDING, OMDAT ZE SCHADELIJK ZIJN VOOR DE KINDEREN:

1. De relatie tussen de andere ouder en je kind openlijk of onbewust saboteren.

2. Je kind gebruiken als middel om de andere ouder te kwetsen of ‘terug’ te pakken.

3. Je kind gebruiken om informatie los te krijgen over de andere ouder of om de andere ouder te beïnvloeden of te manipuleren.

4. Jouw gekwetste gevoelens en frustraties over de andere ouder of de scheiding projecteren op je kind, dit kan snel gebeuren als je kind qua uiterlijk of gedrag veel op de andere ouder lijkt.

5. Je kind dwingen om partij te kiezen als er conflicten zijn over agenda´s of andere zaken die met planning te maken hebben.

6. Voor grote spanning zorgen bij familiegebeurtenissen waarbij beide gescheiden ouders aanwezig zijn. Denk bv. aan verjaardagen, vakanties, evenementen op school, ouderavonden, sport wedstrijden of buitenschoolse activiteiten.

7. Een te groot beroep doen op je kinderen voor gezelschap en steun omdat jij je gekwetst voelt of alleen. Geen mentaliteit creëren van ‘wij samen tegen de rest van de wereld’. Dit is geen gezonde houding voor jou of voor je kinderen.

8. Je kind teveel als volwassene behandelen uit eenzaamheid of omdat je graag hulp wilt. Het is niet oké om kinderen taken te geven van volwassenen. Hier vind je een interessant artikel over de gevolgen van parentificatie.

9. Emotioneel zo behoeftig worden dat je kind zich schuldig voelt omdat het tijd wil doorbrengen met de andere ouder, vriendjes, vriendinnetjes, opa en oma of anderen.

10. Je schuldgevoel over de scheiding omzetten in verwennerij met betrekking tot de materiële wensen van je kinderen (omkopen).

“Uiteindelijk ben jij degene die de kinderen een gelukkige jeugd en ouder kan geven.”

Heb je na het lezen van deze 10 “fouten” het idee dat je sommige punten herkend bij jezelf of de andere ouder, neem dan gerust contact met mij op om te kijken wat ik voor jou of jullie beide kan betekenen. Klik hier als je alvast iets meer over mij wilt weten.

Wil je deze fouten als reminder uitprinten? Download de 10 fouten hier!

Back To Top
Wil je je nieuwe partner succesvol introduceren aan je kinderen?

Download hier mijn stappenplan

    Voor- en achternaam*

    E-mail*